10 Şubat 2016 Çarşamba

KIYMALI PATATESLİ ÇITIR BÖREK


    Her saatte zevkle yiyeceğiniz bir börek, dilerseniz beş çayının yanına dilerseniz kahvaltıda...Hazırlayıp pişirmeden buzluğa atabilirsiniz de bu şekilde pişirdiğinizde daha çıtır olacaktır.
  
    Malzemeler:

  - 1 kg yufka
  - 4 adet iri boy patates
  - 150 gr kıyma
  - 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  - 1 adet kurusoğan
  - 2 adet yumurta
  - Yarım paket margarin/tereyağ
  - Yarım su bardağı su
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Karabiber
  - Susam, çörekotu

    Hazırlanışı:

1) Patatesler haşlanır, kabukları soyulduktan sonra tuz ilavesi ile iyice ezilir.
2) Tencerede sıvıyağ ve doğranmış soğanlar kavrulur, kıyma ilave edilir, iyice kavrulduktan sonra karabiber ve pulbiber eklenir.
3) Ezilen patatesler de tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır, soğumaya bırakılır.
4) Bu sırada margarin eritilir ve suyla karıştırılır.Tezgaha yayılan yufkanın her tarafına hazırlanan yağ-su karışımı sürülür, patatesli iç harçtan bir sıra konulup rulo yapılır ve 7 cm lik aralıklarla verev kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu ve susam serpilir.
5) Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder