10 Şubat 2016 Çarşamba

KISIR


Malzemeler:

- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet kurusoğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber
- Tuz
- Sumak
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 10-15 adet yaş nane
- Yarım çay bardağı limon suyu
- Nar ekşisi

Hazırlanışı:

1) Sıcak suyu bulgurun üzerine dökerek en az 20 dk bekletin.
2) Tavaya sıvıyağı alıp, doğranmış kurusoğanı kavurun.
3) Salçaları da ilave edin. Sarımsağı da rendeleyip kavurmaya devam edin.
4) Tuz ve diğer baharatları da ilave edip karıştırın.
5) Karışımınızı ıslattığınız bulgurun üzerine ilave edip güzelce karıştırın.
6) Yeşillikleri de minik minik doğrayıp, nar ekşisi ve limon suyuyla beraber ilave edip karıştırın. Kısırınız servise hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder