9 Şubat 2016 Salı

KABAK MÜCVERİ


Malzemeler:

- 4 adet iri boy kabak
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Beyaz peynir/kaşar peyniri
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 su bardağı sıvıyağ (Kızartmak için)

Hazırlanışı:

1) Rendenin iri tarafıyla patates, havuç ve soğanı rendeleyin.
2) Diğer tüm malzemeleri de ilave edip karıştırın.
3) Hazırladığınız harçtan kaşıkla alıp, kızgın yağda üzerine hafif bastırarak orta ateşte kızartın, kağıt havlu serili tabağa alın. Afiyet olsun.

Dipnot: Kısık ateşte çok yağ çeker; çok harlı ateşte de dışı pişip içi çiğ kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder