11 Şubat 2016 Perşembe

FIRIN MAKARNA


    Malzemeler:

  - 1 paket fırın makarna (fiyonk makarna kullandım)
  - 1 tatlı kaşığı tuz
  - 6-7 dal maydanoz
  - 1 adet yumurta
    
    Haşlamak için:

  - Su 

    Üzeri için:

  - 2 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Beşamel sos:

  - 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  - 2 yemek kaşığı un
  - 2 su bardağı süt
  - Tuz

    Hazırlanışı:

1) Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.
2) Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
3) Beşamel sos için margarini veya tereyağını unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırpıcıyla karıştırın, tuz ilave edin. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
4) Geniş bir kapta makarna, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar, yumurta ve maydanozu karıştırın. Karışımı borcama alın.
5) Üzerine kalan 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder