9 Şubat 2016 Salı

EV YAPIMI ISPANAKLI ERİŞTE


Hamur makinamın makarna kesme aparatını denemek için erişte yaptım, biraz kalın oldu ama lezzeti muhteşemdi. Sanırım artık hazır makarna yiyemeyeceğiz. Tabi illa makinaya gerek yok, tarifi normal yazıyorum kesimini normal veya mantı bıçaklarıyla da yapabilirsiniz.

Malzemeler:

- 15-20 adet küçük boy ıspanak
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 1 çay bardağı ılık su
- Un

Üzeri için:

- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yoğurt

Haşlamak için:

- Su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz

Yapılışı:

1) Ispanakları güzelce yıkayıp, rondodan geçirin.
2) Bir kaba yumurta, tuz, rondodan geçen ıspanağı ve suyu ilave edip, karıştırın.
3) Karışımı özlü bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun, dinlendirin (pürüzsüz, mantı hamuru kıvamında olmalı).
4) Yarım saat dinlendirdiğiz hamurunuzu mantı hamuru inceliğinde açıp, şerit şerit kesin.
5) Eriştelerinizi her zaman yaptığınız makarna gibi pişirin.
6) Üzeri için sıvıyağ, tereyağ ve salçayla sosunuzu hazırlayın.
7) Servis ederken üzerine yoğurt ve sostan dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder