9 Mayıs 2015 Cumartesi

YUFKALI MAKARNA BÖREĞİ


   
      Malzemeler:

  -  4 adet baklavalık yufka (normal yufkayla yaparsanız 2 adet)
  -  1 paket fiyonk makarna
  -  1 çay bardağı sıvıyağ
  -  1 çay bardağı yoğurt
  -  1 çay bardağı süt
  -  2 adet yumurta
  -  Yarım demet maydanoz
  -  250-300 gr beyaz-kaşar-tulum peyniri karışımı(zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
  -  Tuz

     Hazırlanışı:

1) Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün.
2) Sıvıyağ, süt, yoğurt ve 1 tane yumurtayı çırpın. Sostan 2 kaşık ayırıp, kalanını haşlanmış ılınan makarnayla karıştırın.
3) Peynirleri rendeleyin.
4) Maydanozları ince ince kıyıp, peynirlerle karıştırın. Makarna karışımına ilave edin.
5) Dikdörtgen borcamı yağlayıp, 2 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde yayın.
6) Sos ve peynirlerle harmanlandığınız makarnayı yufkanın üzerine yayın.
7) Kalan 2 yufkayı da makarnanın üzerine yayıp sarkan kenarları yufkanın üzerine kapatın.
8) Ayırdığınız 2 kaşık sosu yumurtayla çırpıp, yufkanın en üstüne sürün.
9) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder