30 Mart 2015 Pazartesi

Yufka Çanağında Yeşil Mercimek Salatası


         Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 kutu konserve mısır
  • 5-6 adet siyah zeytin
  • 4-5 adet salatalık turşusu
  • Maydanoz
  • Dereotu
         Sosu için:
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
        Servis için:
  • 1 adet yufka


    Hazırlanışı:
1) Mercimeği 2 bardak suyla diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün.
2) Diğer malzemeleri mercimeğin boyutuna yakın boyutlarda kesin ve hepsini karıştırma kabına alın.
3) Sosu hazırlayın ve kaba ilave ederek güzelce karıştırın.
4) Yufkaları fırına koyabileceğiniz kaselerden daha büyük bir kaseyle yuvarlaklar kesin.Yuvarlak yufkaları tepsiye ters çevirerek koyduğunuz kaselerin üzerlerine koyup fırınlayın, hafif sertleşince çıkarın.
5) Salatanızı yufka çanaklarına koyarak servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder