10 Şubat 2016 Çarşamba
YUFKALI KÖFTE
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Köfte için:
- 500 gr kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Kırmızı tozbiber
Yapılışı:
1) Köfte malzemelerini güzelce yoğurun.
2) Bir yufkayı tezgaha serip, üzerini hafifçe yağlayın.
3) Yufkanın bir ucunu yufkanın ortasına gelecek şekilde üzerine katlayarak yarım daire oluşturun.
4) Yufkanın katlanan kısmına uzunlamasına köftenin yarısını koyup, rulo yaparak sarın.
5) Ruloları 2 parmak genişliğinde kesin. Kesilen yerler üstte kalacak şekilde çöp şişe dizin.
6) Diğer yufkayı da kalan köfteyle aynı şekilde hazırlayıp, çöp şişleri tepsiye dizerek kalan yağı üzerine gezdiren.
7) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
8) Tereyağ, salça,kırmızı pulbiber ve tozbiber ile sosu hazırlayın.
9) Fırından çıkan şişleri sarımsaklı yoğurt ve sos eşliğinde servis edin, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder