10 Şubat 2016 Çarşamba
ÜZÜMLÜ TART
Malzemeler:
- 230 gr margarin veya tereyağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı soğuk su
Dolgu malzemesi:
- Yarım su bardağı sarı#üzüm
- Yarım su bardağı#kayısı
- 5 adet incir
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
Hamurun hazırlanışı:
1) Un, şeker, yağ, tuz, yumurta, kabartma tozu, vanilya ile hafif sert bir hamur yoğurun.
2) Hamurun toparlanması için soğuk su ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edip 2'ye ayırın.
3) Hamuru dolapta bekletin.
İç malzemelerin hazırlanışı:
1) Üzümleri ılık suda bekletin süzün, incir ve kayısıyı yıkayın.
2) Tüm malzemeleri küçücük doğrayın, bütün malzemeleri tencereye koyup 10 dk kısık ateşte pişirin, soğumaya bırakın.
3) Hamuru merdane yardımıyla inceltip turta tepsisine yayın, iç malzemeyi döşeyip üstünü, incelttiğiniz ikinci hamur ile kapatın(kapak olarak kullandığınız hamuru kafes şeklinde de yapabilirsiniz).
4) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika, daha sonra 180 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder