11 Şubat 2016 Perşembe
TAVUKLU PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 adet tavuk but
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet havuç
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane
- Tuz
- 6 su bardağı su
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber
Hazırlanışı:
1) Tavuğu soğan ve biraz tuz ekleyerek 2 bardak suyla haşlayın.
2) Başka bir tencereye tereyağı ve unu koyarak kokusu gidene kadar kavurun, soyulmuş küp küp doğranmış sebzeleri de ekleyin birkaç kez çevirin.
3) 4 bardak suyu ekleyip pişirin.
4) Tavuğu çıkarıp ince ince didin, tavukla birlikte suyunu da ekleyin.
5) Tuzunu ve kıvamını ayarlayın.
6) En son bir sos tavasında tereyağına pulbiber ve nane ekleyip kızdırın, çorbaya ekleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder