11 Şubat 2016 Perşembe
TAVUKLU MANTARLI BÖREK
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 200 gr kuşbaşı tavuk
- 300 gr mantar
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- Susam
- Çörekotu
Hazırlanışı:
1) İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun, tavuğu ekleyin sırayla mantarı da ekleyip yüksek ateşte pişirin (sulanmaması için).
2) Biberleri, baharatları ve sarımsağı da ekleyip hafif çevirin, ocağı kapatın.
3) Soda, sıvıyağ ve sūtū karıştırın.
4) Yufkayı tezgaha serip üzerine fırçayla sos sürün ikinci yufkayı da serip sos sürün, önce dörde bölüp daha sonra eşit sekiz dilime bölün (sigara böreği yapar gibi).
5) Geniş kısımlarına iç malzemeyi koyup, sararak tepsiye dizin.
6) Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin.
7) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder