10 Şubat 2016 Çarşamba
SACDA KAVURMA
Malzemeler:
- 1 kg kuzu yada dana eti
- 2 adet soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Pulbiber
- Defne yaprağı
- Tereyağ
- Kekik
Hazırlanışı:
1) Jülyen veya kuşbaşı doğranmış eti saca alıp ocağa koyun.
2) 1 kuru soğanı da doğrayıp ilave edip pişirin.
3) Tuzu, defne yaprağını ilave edin, pişmeye yakın yağı ve doğranmış sebzeleri de ilave edip baharatları ekleyerek eti kavurma işlemini tamamlayın.
4) Etin cinsine ve sertliğine göre pişirme zamanını ayarlayın.
5) Sonuç lokum gibi bir sac kavurma, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder