11 Şubat 2016 Perşembe
PORTAKALLI REVANİ
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon
Hazırlanışı:
1) Şekerle suyu karıştırıp kaynatalım, kıvam alana yakın limonu da sıkıp kaynatıp soğumaya bırakalım.
2) Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım, sıvıyağ ve yoğurt ilave edip çırpmaya devam edelim.
3) İrmik, un ve rendeleri de ekleyip, yağlanmış yuvarlak borcama dökelim.
4) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
5) İlk sıcaklığını attıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz.
6) Dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder