9 Şubat 2016 Salı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:

- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı bulgur
- 1 adet kurusoğan
- Sıvıyağ
- Tereyağ
- Tuz

Hazırlanışı:

1) Yıkanan mercimeği tencerede kaynayan tuzlu suda hafif haşlayın.
2) Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun, yıkanmış süzülmüş bulguru da ilave edin.
3) Kaynamış 2 su bardağı suyu da ilave edin, kaynayan bulgura diri haşlanmış mercimeği de ilave edin.
4) Pişmek üzere olan pilava son olarak tereyağını da ilave edip altını kapatın.
5) Üstünü örtüp 20 dakika dinlenen pilavı karıştırarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dipnot: Ben mercimeğin haşlama suyundan da ilave ediyorum, 2 su bardağı kaynamış su eklerken 1 su bardağı mercimek suyu 1 su bardağı kaynamış su olarak ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder