12 Şubat 2016 Cuma
ET DÜRÜM
Malzemeler:
- 1 kg kuzu yada dana eti
- 2 adet soğan
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Tuz
- Pulbiber
- Defne yaprağı
- Tereyağ
- Kekik
Hazırlanışı:
1) Jülyen veya kuşbaşı eti saca alıp ocağa koyun.
2) 1 kuru soğanı da doğrayıp, ilave edin.
3) Tuzu, defne yaprağını ilave edin, pişmeye yakın yağı doğranmış sebzeleri de ilave edip baharatları ekleyerek eti kavurma işlemini tamamlayın.
4) Etin cinsine ve sertliğine göre pişirme zamanını ayarlayın.
5) Patates kızartması ve kuru soğanla servis yapın, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder