12 Şubat 2016 Cuma
KIYMALI ÇEKME MAKARNA
Bazen sadece makarna başlı başına bir ana yemek oluyor, bir de çekme usulü yapınca vitamin ve lezzet kaybı olmadan şahane oluyor!
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 paket makarna
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağlı pulbiberli sos
Hazırlanışı:
1) Sıvıyağı tencereye koyun, ince kıyılmış soğanı yağda kavurun.
2) Kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin. Sarımsak ve diğer sebzeleri de ekleyin birkaç kez çevirin.
3) Makarnayı ekleyip biraz kavurduktan sonra suyu ekleyip, baharatları da ekleyerek kapağını kapatın.
4) Arada kontrol edin diriliğini damak tadınıza göre ayarlayın, su ilavesi gerekiyorsa ekleyebilirsiniz.
5) Suyunu tamamen çekince makarnanız hazır.
6) Arzunuza göre sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder