Malzemeler:
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
- 7-8 adet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
1) Yıkadığınız mercimeğe suyu ilave edip haşlamaya bırakın, suyu çekip pişince bulguru da ilave edip karıştırın, 20 dk bekletin.
2) Tavaya aldığınız sıvıyağa soğanı ilave edip kavurun salça ve baharatları da ekleyin iyice pişirip, soğumaya bırakın.
3) İnce ince kıydığınız yeşil soğan, maydanoz ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun.Şekil verip servise hazırlayın. Afiyet olsun.
Dipnot: Arzuya göre limon, nar ekşisi ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder