Malzemeler:
- Hazır baklava yufkası
- Toz antepfıstığı
- İri parçalı antepfıstığı
- Toz şeker
- Kaymak
- Eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
1) Tezgah üzerinde veya geniş bir masanın üzerine hazır baklava yufkasını açın.
2) Yufkanın üzerine kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağından döküp ikinci yufkayı üzerine koyun. Tekrar yağdan döküp fırçayla yufkanın her yerine yağı güzelce yayın.
3) Tereyağını yufkanın her tarafına sürdükten sonra yufkanın ortasına sırasıyla önce kaymağı, toz fıstığı ve toz şekeri serpin.
4) Daha sonra yufkayı zarf şeklinde katlayın.
5) Yufkayı hazırladıktan sonra ocağın üzerine bir tava yerleştirin. Tavanın içerisine bir miktar yağ döküp ve orta dereceli ateşte yağı kızartın.
6) Yağ kızdıktan sonra hazırladığınız katmerin her iki yüzünü de orta dereceli ateşte kızarana kadar pişirin (Ben çok yağlı olmaması için birkaç tanesini fırında pişirdim).
7) Katmer piştikten sonra üzerini kaymak ve toz fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder