9 Mayıs 2015 Cumartesi
FIRINDA TAVUKLU ENGİNAR
Malzemeler:
- 5 adet enginar
- 300 gr tavuk kuşbaşı
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kurusoğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
1) Enginarları yıkayıp tencereye dizin, yarım limon suyu ve 2 su bardağı suyu da ekleyip ocağa alın. Ara ara kontrol ederek haşlayın çatal zorlanmadan batıyorsa olmuştur.
2) İçin hazırlanışı: Sıvıyağı tencereye koyun ince kıyılmış soğanı ekleyip kavurun, kuşbaşı doğranmış tavuk etini de ekleyin küp küp doğranmış havuç ve patatesi de ekleyip karıştırın. Tuz, baharat ve salçayı da ekledikten sonra enginarın suyunu ilave edip pişirin.
3) Enginarları borcama dizip, pişen harcı enginarların üstlerine yerleştirin.
4) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin, fırından almadan 5 dakika önce kaşar dilimi koyun, kaşarlar eriyince fırından çıkarın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder