10 Şubat 2016 Çarşamba

TAVUKLU KARNIYARIK



     Malzemeler:

  - 5 adet orta boy patlıcan
  - 400 gr tavuk kıyma (tavuk incikten çektirdim)
  - 1 adet kurusoğan
  - 3-4 diş sarımsak
  - 3 adet orta boy domates
  - 4 adet sivri biber
  - Tuz
  - Pulbiber
  - 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  - Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ

    Sos için:

  - 1 yemek kaşığı salça
  - 1,5 su bardağı kaynamış su

    Hazırlanışı:

1) Alacalı soyulan patlıcanları tuzlu suda bekletin, daha sonra suyunu süzüp, kuruladığınız patlıcanları kızartarak borcama alın.
2) İç harç için tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağı alın.
3) Soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun, tavuk kıymasını da ekleyin. Kavurup baharatları, 1 diş sarımsak, doğranmış domatesleri, ince kıyılmış biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
4) Patlıcanların içini tavuklu harçla doldurun, üstüne domates ve biber dizip sarımsaklarla beraber borcama alın.
5) İç harcı hazırladığınız kaba salçayı ve kaynamış suyu ekleyip sosu hazırlayın.
6) Sosunuzu karnıyarıkların üstüne gezdirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder