12 Şubat 2016 Cuma

SUCUKLU POĞAÇA



    Malzemeler:

  - 1 paket yaş maya
  - 1 su bardağı ılık süt
  - 1 su bardağı yoğurt
  - 3 çorba kaşığı toz şeker
  - 1 su bardağı sıvıyağ
  - 2 adet yumurta (Pekmez sürmezseniz sarıları üzerine sürün).
  - 1 tatlı kaşığı tuz
  - Un
  - 100 gr yumuşak tereyağı veya margarin

    İç malzemesi:

  - Sucuk
  - Kaşar
  - Zeytin
  - Peynir

    Üzerine sürmek için:

  - 1 yemek kaşığı pekmez
  - 1 yemek kaşığı su 

    Hazırlanışı:

1) Ilık süt, maya ve toz şeker yoğurma kabına alıp karıştırın, mayanın kabarması için 10 dakika kadar bekleyin.
2) Daha sonra un haricindeki diğer malzemeleri ilave edip, tekrar karıştırın.
3) Azar azar un ilave edilerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
4) Hazırlanan hamurun üzeri örtülüp, sıcak bir ortamda, yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
5) Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler hazırlayın.
6) Ardından ilk yapılan bezeden başlayarak el yardımıyla biraz açın üzerine yumuşamış margarin veya tereyağını sürüp iç malzemesini koyun, kapatın.
7) Pekmez ve suyu karıştırın. Üzerlerini önce pekmez-suya daha sonra susama bulayıp tepsiye dizin. Soğuk fırına sürüp, 200 dereceye ayarlayıp pişirin (Fırın ısınıncaya kadar iyice mayalanıp kabaracak). Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder