12 Şubat 2016 Cuma

ET DÜRÜM


    Malzemeler:

  - 1 kg kuzu yada dana eti
  - 2 adet soğan
  - 3 adet kırmızı biber
  - 3 adet yeşil biber
  - 2 adet domates
  - Tuz
  - Pulbiber
  - Defne yaprağı
  - Tereyağ
  - Kekik

    Hazırlanışı:

1) Jülyen veya kuşbaşı eti saca alıp ocağa koyun.
2) 1 kuru soğanı da doğrayıp, ilave edin.
3) Tuzu, defne yaprağını ilave edin, pişmeye yakın yağı doğranmış sebzeleri de ilave edip baharatları ekleyerek eti kavurma işlemini tamamlayın.
4) Etin cinsine ve sertliğine göre pişirme zamanını ayarlayın.
5) Patates kızartması ve kuru soğanla servis yapın, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder