12 Şubat 2016 Cuma

KARA LAHANA DOLMASI


    Malzemeler:

  - 2 demet kara lahana
  - 500 gr kıyma
  - 2 adet kurusoğan
  - 2 yemek kaşığı pirinç
  - 2 yemek kaşığı bulgur
  - Tuz
  - Nane
  - Reyhan
  - 2 yemek kaşığı salça
  - Pulbiber

    Sos malzemesi:

  - Tereyağ
  - Sıvıyağ
  - Salça
  - Pulbiber
  - Tuz

    Hazırlanması:

1) Lahanaları sıcak suda 5 dk haşlayıp, soğuk sudan geçirin.
2) İç malzemeleri yoğurun, lahanaları sarıp tencereye dizin.
3) 1 kaşık sıvıyağ ve salçayı kavurup dolmaların üstüne dökün.
4) 2 su bardağı kaynamış su ilave ederek dolmaları pişirin. 5) Sos tavasına sos malzemelerini alıp, sosunuzu pişirin.
6) Dolmanızı üstüne sostan dökerek, yoğurt eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder