10 Şubat 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI



     Malzemeler:

  - 1 kg süt
  - 8 yemek kaşığı irmik
  - 1 su bardağı şeker
  - 2 adet vanilya
  - 1 yemek kaşığı tereyağı

    Üst süslemesi için:

  - 50 gr bitter çikolata

    Arasına serpmek için:

  - 2 paket kakaolu eti burçak bisküvi

    Hazırlanışı:

1) Sütü tencereye alın, irmik ve şekeri ilave edip karıştırın kaynamaya başlayınca yağı ve vanilyayı da ekleyip altını kapatın.
2) Bisküvileri rondodan geçirin isterseniz borcamda isterseniz benim gibi silikon kapta yapabilirsiniz.
3) Islatılan silikon kaba önce irmikli muhallebi sonra bisküvi tozu tekrar muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın, oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun.
4) Silikondan çıkardığınız tatlının üstüne benmari usulü erittiğiniz çikolatayla süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder