10 Mayıs 2015 Pazar

FELLAH KÖFTESİ



      Malzemeler:

     Köftesi için:

  -  2 su bardağı ince bulgur
  -  Yarım su bardağı un
  -  1 adet yumurta
  -  2 yemek kaşığı salça
  -  Tuz, kimyon, pulbiber, karabiber
  -  2 su bardağı su (bulguru ıslatmak için)

     Sos için:

  -  4 adet iri boy domates
  -  1 yemek kaşığı salça
  -  Zeytinyağı-sıvıyağ karışımı
  -  3 diş sarımsak
  -  2 yemek kaşığı nar ekşisi
  -  Tuz
  -  Pulbiber
  -  Üzerini süslemek için maydanoz

     Hazırlanışı:

 1) Bulgurun üzerine 2 su bardağı kaynamış su eklenip, şişmesi beklenir.
 2) Şişen bulgurlara tüm köfte malzemeleri ilave edilir ve iyice yoğrulur.
 3) Eller yağlanır ve kıvama gelen hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanarak şekil verilir ve üzerlerine parmakla çok derin olmayacak şekilde çukurlar açılır.
 4) Hazırlanan köfteler kaynar suda 10 dk kadar haşlanır ve köfteler su yüzüne çıkınca süzülür.
 5) Sos tavasına yağ ve rendelenen domatesler alınıp, pişirilir. Üzerine salça, rendelenmiş sarımsak ve baharatlar ilave edilir, haşlama suyundan da 1 kepçe katılır, en son nar ekşisi de eklenerek sos hazırlanır.
 6) Servis tabağına alınan köftelerin üzerine sos gezdirilir ve üzeri maydanozla süslenir. Arzuya göre yoğurtlu da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder