31 Mart 2015 Salı

Patates Kızartması ve Sosisli Yufka Şiş



Çocukların bayılarak yediği ve bizlerin de vazgeçemediği çıtır çıtır patates kızartması sosisli yufka eşliğinde;

PÜF NOKTA: Patateslerin yapışmaması ve daha çıtır olması için kızartmadan önce dilimlenmiş, tuzlanmış 2 patatese 1 yemek kaşığı unu tuzlukla döker gibi her tarafına serpiştirin ve kızgın yağda kızartın farkı göreceksiniz.

Yufkalı sosis:
1 yufkayı üst üste katlayın sosis genişliğinde bir kalıpla bastırıp, kesin sosisleri de dilimleyin kürdana sırayla yufka sosis olacak şekilde batırın patatesleri kızarttığınız yağda kızartın. Şahaneee bir lezzet çok beğeneceksiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder